Dan-De za zaječarski FK Timok

Pobedom nad ekipom "Dunava" iz Prahova, ali i porazom glavnog konkurenta "Budućnosti" iz Popovca, fudbaleri zaječarskog Timoka postali su kolo pre kraja šampioni srpske lige grupa "Istok". Posle višegodišnje agonije kockice su se konačno sklopile, pa je klub sa stogodišnjom tradicijom došao pred vrata Prve lige Srbije. Na redu je baraž.

Vojkan Rajčić, šef stručnog štaba FK Timok, kaže: "Mi ne možemo da biramo, žreb kao žreb. Moramo da analiziramo dobro protivnika koji nam bude izašao na megdan, nadamo se najboljem. Timok zaslužuje da se vrati u drugoligaško društvo, deset godina čekamo ovaj momenat, daće bog da sve to bude kako treba." 

Na stadionu podno Kraljevice sezona još  traje. Svi dosadašnji napori igrača će pasti u vodu ukoliko pokleknu na poslednjem stepeniku. Zbog toga se maksimalno ozbiljno pristupa svakom treningu.

"To su sve dobre ekipe, sve prvaci, ko god da dođe biće dobra utakmica, interesantna zabava i za to se igra fudbal, za takve utakmice. Jedva čekamo da počne i nadamo se dobrom ishodu," optimista je Ivan Dragićević, kapiten FK "Timok."

 "Spremamo se za to, mislim da Zaječar kao grad zaslužuje da ima prvoligaša, ima i puno talentovanih momaka, omladinsku školu, stvarno ima talentovanih klinaca puno," procena je Stefana Rudića, FK "Timok".

U klubu se nadaju da će popularni Beli Labudovi odlepršati u staro jato, gde su nekada bili.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар