Dačić: U petak sastanak sa strankama bez stranaca, u subotu sa Vučićem

Dačić je dodao da će u subotu biti održan još jedan sastanak te Radne grupe, kojem će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Nadam se da ćemo se polako približavati jednom završnom dokumentu", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje Tanjuga u vezi sa nastavkom međustranačkog dijaloga.

Dačić je rekao da su sve stranke imale mogućnost da daju primedbe, da su te primedbe stigle, te da je sada na predstavnicima vladajuće koalicije da razmotre šta može da bude prihvatljivo, a šta ne.

"Postoji velika doza korektnosti, produkitvnosti, i dijalog je na neki način podigao stepen međusobnog poverenja. Zato su ovi sastanci veoma važni jer iz faze iznošenja predloga treba doći u fazu usaglašavanja, pripremanja i donošenja završnog dokumenta", rekao je Dačić.

Kada je reč o dijalogu uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta, Dačić je podsetio da je zakazan nastavak dijaloga za 17. i 18. spetembar.

"Poslat je predlog o kojem treba stranke da se izjasne do 12. septembra, da daju pismene primedbe", rekao je Dačić i konstatovao da je mnogo dalje je odmakao razgovor sa predstavnicima stranaka koje ne žele učešće stranaca.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар