Dačić sa šefom diplomatije Venecuele

Ivica Dačić je zahvalio je na principijelnoj poziciji Venecuele po pitanju Kosova i Metohije, kao i glasanju protiv prijema tzv. Kosova u Interpol i Unesko.

Šef srpske diplomatije preneo je da Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju međunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanja sporova mirnim putem.

Srbija razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pozdravlja dijalog kao način da se dođe do trajnog rešenja krize u zemlji, istakao je Dačić.

U konstruktivnom i prijateljskom razgovoru izražena je obostrana spremnost i interes za unapređenje ekonomske saradnje, koja zaostaje za dobrim političkim odnosima, uz konstatovanje obostrane spremnosti za nastavak saradnje na multilateralnom planu.

Ministar Horhe Areasa zahvalio je Vladi Republike Srbije što razume tešku situaciju kroz koju prolazi Venecuela i pruža podršku mirnom rešavanju krize kroz dijalog.

Areasa je Dačića informisao o poslednjim dešavanjima u Venecueli i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju sprečavanja dalje eskalacije sukoba.

Vlada Venecuele zalaže se za dijalog, kao jedini način za postizanje trajno i održivog rešenja, istakao je Areasa.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike