Dačić: Nema odlaganja izbora u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Ivica Dačić je, nakon sednice Kolegijuma Skupštine Srbije koja je održana u Valjevu, rekao novinarima da su lokalni izbori raspisani jer su prošle četiri godine mandata i da nijedna druga mogućnost ne postoji.

Deo opozicije tražio je odlaganje lokalnih izbora dok se ne okonča dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropske unije.

Dačić je istakao da lokalni izbori u Kosjeriću, Zaječaru i Preševu, koji su zakazani za 28. mart, ne mogu biti odloženi, jer bi se na taj način kršio Ustav Srbije. 

"Zar mislite da bih ja raspisao izbore da nije bio red da se raspišu izbori u Kosjeriću i Zaječaru. Što se tiče Preševa tu postoji privremeni organ i bio je zahtev od strane Šaipa Kamberija da se rasišu izboru", rekao je Dačić.

Naveo je da ima mnogo zahteva opozicije za koje, kako je rekao, jedva čeka da stignu pred Evropski parlament i da ga zanima šta će oni reći na predlog kao što je uvođenje uređivački timovi u Javnom servisu, da se postave poverenici – krizni štabovi u Vladu i javna preduzeća.

Najavio je da će uskoro biti međustranački dijalog uz posredovanje EU.

"Nadam se da će biti nastavljeno i potkrepljeno konkretnim predlozima o tome kako da se unapredi politička situacija u Srbiji", rekao je Dačić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар