Dačić: Dokle ćemo pričati o tome da Srbija narušava nečiji identitet

Ivica Dačić je ponovio da Srbija želi bratske i prijateljske odnose sa Crnom Gorom, ali je istovremeno zapitao čemu sve to služi i da li će se ikada biti pozitivnih stvari u tim odnosima, ili će se stalno pričati o tome da Srbija narušava nečiji identitet.

Dačić je, na konferenciji za medije nakon sastanka sa japanskim ministrom spoljnih poslova Tarom Konom, istakao da je Srbiji Crna Gora najbliža država i da bez obzira da li se neko izjašnjava kao Srbin ili Crnogorac, zvanični Beograd želi bratske i prijateljske odnose i u onome što nas spaja i onome što nas razdvaja.

"Ne znam, možda i naš identitet ugrožava to što u mnogim našim delegacijama ima mnogo ljudi iz Crne Gore ili što na svim našim veseljima i svadbama se čuju crnogorske pesme", naveo je šef srpske diplomatije.

Dodao je da u Srbiji niko nikada nije podneo nijednu krivičnu prijavu zbog toga.

Dačić je ironično primetio da je možda pitanje o odnosima sa Crnom Gorom više pitanje za njegovog japanskog kolegu jer, navodi, nije mu poznato da li su izašli iz rata sa Japanom.

Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo je da će podneti prijavu protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" u Herceg Novom, zbog, kako su naveli, kršenja niza zakonskih odredbi, isticanja simbola drugih država, skrnavljenja državne himne, i nezaobilaznih političkih i nacionalističkih poruka.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike