Crnogorci uhapšeni nakon filmske pljačke u Parizu, autobusom krenuli za Beograd

Kako prenose franucki mediji, oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare "Chaumet" u pariskom arondismanu 8.

Pljačka se dogodila u utorak popodne, a muškarac, koji nije imao kapuljaču, ušao je u luksuznu prodavnicu oko 17 sati i izvadio automatski pištolj.

Zatim je uzeo nakit i pobegao na trotinetu. U pljački nije bilo povređenih.

Mediji prenose da je, kako se može videti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je navodno želio da kupi.

Prodavci su nakit stavili na poslužavnik ispred njega. Nakon toga je izvukao pištolj i uzeo sve.

Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik, bili iznajmili sobu u pariskom arondismanu 3, te da su u apartmanu pronašli dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Njih su danas oko 13 časova, u autobusu na auto-putu nedaleko od granice sa Nemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu.

Prema prema pisanju medija, kod državljana Crne Gore pronađena je velika količina nakita koji je ukraden.

Mediji, pozivajući se na informacije iz policije, objavili su da uhapšeni od ranije nisu poznati policiji.

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo "organizovana pljačka sa oružjem i učešcće u zločinačkom udruženju u cilju izvršenja krivičnog dela".

Gardijan je juče izvestio i o jednoj zanimljivosti u vezi sa ovom pljačkom, dok se još nije ni znala nacionalnost kradljivaca. Osumnjičeni za pljačku uspeo je da pobegne "zahvaljujući" legendarnom glumcu i majstoru borilačkih veština Žan-Klodu van Damu, koji je sedeo u obližnjem restoranu i na sebe privukao poglede ljudi na ulici, pa niko nije primetio begunca.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар