Čović: Davno je bilo vreme za odlazak stranih sudija

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio predsedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH).

Upitan o jučerašnjoj odluci političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudija u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je rekao da su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

"Što se mene tiče, davno je bilo vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa", rekao je Čović.

Čović je za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu rekao da prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem naredne sedmice, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

"Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija", kazao je Čović.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Ustavni sud BiH okupacijski sud za Republiku Srpsku i srpski narod i da on donosi loše odluke koje su usmerene ka tome da se uruši snaga Republike Srpske dobijena Dejtonskim sporazumom.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar