Cmolić: Pritvor za petoro ljudi koje se terete za nasilno rušenje ustavnog poretka

"Koordinisanom akcijom MUP-a, BIA, Viših tužilaštava u Novom Sadu i Beogradu više od 20 osoba je dovedeno na informativni razgovor, a za pet lica je određen jednomesečni pritvor. Kod njih je pronađeno oružje, odnosno jedna puška sa optikom, više komada puščane municije, a pronađeno je prilikom pretresa i 30 vojnih gas maski", rekao je Cmolić za Tanjug.

Kako je rekao, uvidom u njihovu komunikaciju, ustanovljeno je da su nameravali da na proteste (ispred Predsedništva) nose gas maske, kao i da su imali nameru da nose oružje.

Na pitanje da li je izjava na protestu jednog od učesnika "ko potpiše njega ubiše" pretnja, Cmolić je ocenio da je to direktna i ozbiljna pretnja upućena predsedniku Aleksandru Vučiću, posebno ako se uzme u obzir da je to izgovorio organizator skupa na samom skupu.

"Bezbednosne strukture to shvataju ozbiljno i rade u skladu sa zakonom", rekao je Cmolić i podsetio da nije prvi put da članovi "Narodne patrole" izvršavaju takva dela.

Kako je rekao, oni su 2021. godine učestvovali i nasilnom upadanju u Dom Narodne skupštine.

"Mi ovo shvatamo kao ozbiljnu i direktnu pretnju predsedniku", rekao je Cmolić.

Sa protestnog skupa koji su 15. februara kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućeno je niz uvreda i pretnji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike