Ćirić: Poslanički klub DS još nije odlučio da li će prisustvovati sednici o Kosovu

Šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Goran Ćirić izjavio je danas da ta stranka još nije odlučila da li će prisustvovati ;posebnoj sednici Skupštine Srbije na kojoj će biti podnet izveštaj o Kosovu.

BEOGRAD, 17. maja 2019. (Beta) –  ;

„Kada dobijemo poziv za sednicu razgovaraćemo u poslaničkom klubu i donećemo odluku. Kakva god odluka bude obavestićemo javnost“, rekao je Ćirić agenciji Beta.

Predsednica parlamenta Maja Gojković saopštila je ranije danas da je sednicu zakazala za 27. maj i da će izveštaj o Kosovu podneti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da će na sednicu pozvati i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić, ministre i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića.

Konstatinović (SDS): Sramota da se sednica o Kosovu zakazuje tek posle sedam godina

BEOGRAD, 17. maja 2019. (Beta) – Socijaldemokratska stranka (SDS) će doneti u narednim danima odluku da li će učestvovati na sednici Skupštine Srbije na kojoj će biti razmatran izveštaj o Kosovu, izjavio je poslanik te stranke Nenad Konstatinović ističući da je sramota da se sednica o Kosovu zakazuje posle sedam godina od promene vlasti.

„Sedam godina SNS je na vlasti i pregovara se nešto sa predstavnicima na Kosovu o čemu parlament nije upoznat i sada kada se čini da su pregovori propali, zakazuje se sednica“, rekao je Konstatinović novinarima u Skupštni Srbije.

 ;

On je kazao da poslanici nisu imali prilike da znaju uopšte o čemu se pregovara i šta su bile mogućnosti i opcije svih sedam godina koliko je Srpska napredna stranka na vlasti. ;

Posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu zakazana je za 27. maj.

Aleksić (Narodna): Kada dobijemo izveštaj o svim pregovorima odlučivaćemo o učešću na sednici

BEOGRAD, 17. maja 2019. (Beta) –  ;Poslanik Narodne stranke Miroslav Alekasić izjavio je danas da će kada dobiju izveštaj o dosadašnjim javnim i tajnim pregovorima i dogovorima izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Prištine, kao i predlog platforme vezano za poziciju Srbije u daljim razgovorima, razmotriti učešće na sednici. 

„Za sada smo dobili samo poziv za posebnu sednicu bez izveštaja i predloga u materijalu“, rekao je Aleksić agenciji Beta. ;

On je podsetio da je poslednja sednica o Kosovu održana u aprilu 2013. godine posle potpisivanja Briselskog sporazuma i da je u pozivu na tu sednicu pisalo – ;Izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini uz posredovanje Evropske Unije.

Stranka moderne Srbije prekida bojkot parlamenta

BEOGRAD, 17. maja 2019. (Beta) –  ;Stranka moderne Srbije (SMS) odlučila je da prekine bojkot parlamenta jer se mimo poslanika koji ne prisustvuju sednicama i bez njihovog uticaja na dnevni red stavljaju važni zakoni koji imaju ozbiljne posledice na gradjane Srbije, izjavila je danas šefica poslaničke grupe SMS Tatjana Macura.

Ona je agenciji Beta rekla da paralelni parlament sveukupne opozicije koja bojkotuje rad nije napravljen, da se ne bave aktulenim temama i da konferencije za novinare ne mogu da zamene parlament.

Macura je rekla da će učestvovati na sednici o Kosovu i napomenula da je šire predsedništvo SMS sinoć donelo odluku o vraćanju u poslaničke klupe i pre nego su znali da će biti zakazana sednica o Kosovu za 27. maj. 

„SMS je donela odluku o povratku u parlament jer se na dnevni red stavljaju zakoni koji ozbiljno utiču na život gradjana i ne vidim smisao našeg izostanka iz parlamenta. Nismo napravili paralelni parlament sveukupno kao opozicija, a konferencije za medije to ne mogu da zamene i ne bavimo se aktulenim temama“, rekla je Macura. ;

Milićević (SPS): Sednica o Kosovu pokazaće da li je opozicija odgovorna ili neodgovorna

BEOGRAD, 17. maja 2019. (Beta) –  ;Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Djordje Milićević izjavio je danas povodom zakazivanja posebne sednice o Kosovu da je za SPS to pitanje koje se tiče budućnosti Srbije i da je sada na opoziciji da pokaže odgovornost, ili neodgovornost.“Poslanička grupa SPS sigurno će doći 27. maja, to je za nas pitanje koje se tiče budućnosti Srbije. Predstavnici vladajuće većine će, ubedjen sam, biti tu. Na opoziciji je da pokaže svoju odgovornost ili neodgovornost kada je reč o važnim pitanjima“, rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije.

On je istakao da Srbija ima jasnu politiku i da je ubedjen da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić Vlada Srbije odbraniti državne i nacionalne interese i zaštiti narod na Kosovu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike