Četvrti razred preko Skajpa, peti u učionici

Od novembra ove školske godine Teodora je nastavila tamo gde je stala – u četvrtom razredu – preko Skajpa. Tako svakog dana, na sat ili dva, zavisno od toga kako se oseća, uči sa svojom učiteljicom Goricom Dimitrijević. Sluša predavanja i savete, piše domaće zadatke.

"Ovo je zaista jedno dobro dete, dobar đak, veoma lepo radi i ona je postigla svoje drugare,čak se šalimo da ćemo prestići i otići u peti razred", kaže Gorica Dimitrijević učiteljica u OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu. 

Teodora je čak i dok je ležala u bolničkoj postelji, imala časove i predano učila.

"Učiteljica je prihvatila da sa njom radi individualno nastavni plan i program", objašnjava Tatjana Marinković direktorka OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu. "Ona može da prati svoju generaciju, vršnjake i da narednog septembra sa njima krene u peti razred." 

Teodora se ipak najviše raduje povratku kući i školi, redovno je u kontaktu sa svojim drugarima iz odeljenja preko Skajpa i poruka.

Teodorini drugovi su u stalnom kontaktu sa njom, dopisuju se i jedva čekaju da se vrati. Kažu, odbrojavaju sate do njenog povratka.

Pored svih problema koji su je zadesili, ona zrači optimizmom i daje primer svima koji imaju neki problem da se jakom voljom može pobediti sve.

Teodorin povratak krajem sledećeg meseca svi drugari željno iščekuju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike