Čestitke za Kurban bajram

Kurban bajram je jedan od dva najveća praznika u islamu, a u narodu je poznat i kao Hadžijski bajram jer mu prethodi hodočašće u Meku. 

Proslavlja se četiri dana, a specifičan je po kurbanu, odnosno žrtvi, tačnije prinošenju žrtve, što je obično ovca, u znak sećanja na iskušenje poslanika Ibrahima. 

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije islamske veroispovesti predstojeći praznik Kurban bajram. 

"Svim građanima Srbije islamske vere čestitam predstojeći praznik Kurban bajram, sa iskrenom željom da ga provedu u zdravlju, miru i slozi", navela je Maja Gojković u saopštenju.

Požela je svim vernicima da taj veliki praznik u, kako je navela, ovim vremenima teških iskušenja i izazova, podstakne duh zajedništva i solidarnosti i učvrsti istinske vrednosti međusobnog poštovanja i razumevanja.

Ministarka pravde Nela Kuburović Kisić čestitala je redsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i svim pripadnicima islamske zajednice predstojeći Kurban bajram.

"Vama, verskim službenicima i vernicima čestitam Kurban bajram. Želim da radost velikog praznika ispuni sva srca i bude podstrek da, činjenjem dobrih dela i zahvaljivanjem Bogu, složno radimo za bolju budućnost naše države, posebno u ovom vremenu velikih izazova", istakla je ministarka pravde u svojoj čestitki. 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku poglavarima islamske zajednice i svim građanima islamske veroispovesti koji slave Kurban bajram.

"U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji slave praznik želim da ga provedu u dobrom zdravlju, miru, slozi i zajedništvu. Neka ovaj dan bude ispunjen radošću", navodi se u Mirovićevoj čestitki.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća Jasmina Curić uputila je povodom Kurban bajrama čestitku.

Bajramsku čestitku uputio je i predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin svim vernicima u Sandžaku, dijaspori i "našim susednim zemljama sa željom da bajram svima donese mir i radost".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike