Čestitke povodom Vaskrsa

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Vaskrs građanima Srbije koji taj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Neka dan Hristovog vaskrsenja, kao simbol nade i spasenja, osnaži našu veru i odlučnost u suočavanju sa izazovima današnjeg vremena", navela je Gojković.

Dodala je da je Vaskrs prilika da se podsetimo na značaj zajedništva, solidarnosti i uzajamnog poštovanja i uvažavanja, saopštila je pres služba Ministarstva kulture i informisanja.

"Neka duh Vaskrsa ispuni naša srca ljubavlju, verom i saosećanjem, i učini da se posvetimo bližnjima. Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika ispuni domove toplinom i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse!", navela je Gojković u čestitki.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Jovanu i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

"Vaša svetosti, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, čestitam Vam praznik Hristovog Vaskrsenja. Uveren u Vaše molitveno zastupništvo za Vojsku Srbije molim se Gospodu da Vam podari duhovnu snagu i krepko zdravlje da i ubuduće uspešno rukovodite Bogom Vam poverenom Srpskom pravoslavnom crkvom. Želeći da u radosti proslavite najveći hrišćanski praznik, pozdravljam Vas pobedonosnim pozdravom, Hristos Vaskrse!", navodi se u čestitki. 

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitku za predstojeće vaskršnje praznike Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju, vladikama, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

"Nek nam ovaj praznik nad praznicima, dan Hristovog vaskresenja, pobede dobra nad zlom i života nad smrću, donose blagoslovene dane i da snagu da prevaziđemo sve teškoće. Želim vam da praznične dane provedete sa svojim najbližima, u zdravlju, spokojstvu i sreći. Hristos Vaskese", naveo je prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.  

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар