Čestitke povodom Kurban-bajrama

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je vernicima islamske veroispovesti Kurban-bajram sa željom da ga provedu u sreći, zdravlju i dobrom raspoloženju sa najbližima, u toplini svojih domova.

Neka dane velikog praznika, koji simbolizuje istinsku posvećenost i žrtvovanje svega što je prolazno, obeleže velika radost, međusobna ljubav i poštovanje, ali i empatija i nesebično darivanje., ističe se u čestitki Mihjalovićeve.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, uputio je najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama.

Svečarski duh ovog radosnog praznika, uvek i iznova nas podseća na svevremene vrednosti zajedništva, solidarnosti, čovekoljublja i dobrote, navodi se u čestitki.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je Kurban-bajram u ime svih sugrađana.

"Želim vam da radost bajramskih praznika podelite sa svojom porodicom i prijateljima", navodi se u čestitki gradonačelnika Radojičića.

Čestitku islamskim verncima u ponedeljak su poslali predsednik i premijerka Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, kao i patrijarh srpski Porfirije. 

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар