Čestitke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Svim Srbima, gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu, čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Srbi moraju da budu jedinstven politički narod i obeležavanje zajedničkih praznika je način da pokažemo snagu i jedinstvo svima koji u našem nejedinstvu traže način da nas umanje i razdvoje, navodi se u pisanoj izjavi Vulina.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave čestitao je i ministar odbrane Nebojša Stefanović i podsetio da su nam naši preci ostavili u zaveštanje slobodnu Srbiju, ali i svoje iskustvo da ujedinjeni možemo sve.

"I zato ne dajte da vam deca zaborave solunske ratnike koji su živote uzidali u slobodu Srbije. Ne dajte da zaborave da su rođena u otadžbini jednog Živojina Mišića, Stepe Stepanovića, Petra Bojovića i drugih ratnika, čijoj veličini i umeću je poštovanje ukazivao i danas ukazuje ceo svet. Ali ne dajte ni da zaboravimo da su nam u nasleđe ostavili svoje iskustvo da ujedinjeni možemo sve. U njihovu čast obeležimo danas ujedinjeni Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave", naveo je ministar odbrane.

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave na zgradi Pokrajinske vlade istaknute su zastava Republike Srbije i tradicionalna zastava srpske Vojvodine.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je praznik svim građanima Republike Srbije i Republike Srpske istakvši da je odgovornost i obaveza voleti i graditi zemlju koju su nam preci ostavili, zemlju slobode i ravnopravnosti.

Čestitku je uputio i prestolonaslednik Aleksandar u kojoj je, između ostalog, naveo da današnji dan nosi u sebi veliku simboliku – praznik koji nas podseća na značaj poštovanja našeg, uz grb i himnu, najbitnijeg nacionalnog simbola, kao i nemerljivu važnost očuvanja jedinstva i slobode, kao dva uzvišena ideala našeg naroda, obeležava se baš na dan proboja Solunskog fronta. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike