Ćeriman: Protest u Čačku organizuju studenti iz Čačka koji studiraju u Beogradu

Organizatori prvog protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku, koji je najavljen za petak, 18. januar u 18 časova ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću u centru grada, su studenti iz Čačka koji studiraju u Beogradu, saopštio je danas student master studija politikologije beogradskog Fakuteta političkih nauka Radiša Ćeriman.

U saopštenju koje je dostavio medijima, Ćeriman je naveo da organizatori žele da mirnim putem izraze nezadovoljstvo načinom na koji Srpska napredna stranka i njeni partneri vode državu.

„Vreme je za promene, Srbija je ustala! Čačak je oduvek bio opozicioni grad, jezgro slobode protiv svake vrste diktature i ugnjetavanja. Mi, studenti koji studiramo u Beogradu, a koji smo organizatori i beogradskih protesta, svesni smo u šta se naš grad pretvorio“, navodi se u saopštenju čačanskog studenta.

On je dodao da čačanski studenti posle studija žele da se vrate u rodni grad, ali pre toga život u Čačku mora imati perspektivu, koju oni, kako ističe, trenutno ne vide i dodaje da Čačak, koji je nakada bio „stub Moravičkog okruga“, danas postaje „prazan grad, bez perspektive, bez mladih ljudi“.

„Ne želimo da se naši mozgovi odlivaju iz Čačka, ni u Beograd, niti diljem Evrope, ma šta naš gradonačelnik mislio. Ne želimo jelke od 30.000 evra, a plate od 30.000 dinara. Ne želimo da naši bližnji odlaze u inostranstvo, ‘trbuhom za kruhom’, dok se nekolicina ljudi bogati na naš račun. Želimo da Čačak ponovo postane onako lep, bez ukrašavanja jeftinim (a skupim) ukrasima“, naveo je u saopštenju Ćeriman i kazao da je vreme da se Čačku vrati „stari“ sjaj.

Protest je zakazan preko društvenih mreža.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike