Časni, čestiti i obrazovani, stasala nova klasa oficira

Promocija najmlađih oficira jedna je od najlepših manifestacija koje ima vojska, rekao je u Jutarnjem programu portparol Ministarstva odbrane major Milan Gujanica.

Kadetkinja Tijana Stanojković sa 7. klase Medicinskog fakulteta VMA kaže da je tokom školovanja upoznala puno ispirativnih ljudi i stekla puno prijatelja. Kaže i da joj je oficirski poziv blizak.

"Otac mi je oficir i znam kakav ugled ima Vojska Srbije u narodu i poželela sam da upišem akademiju", rekla je Tijana.

Kadet Petar Ilić iz 141. klase Vojne akademije kaže da je od malena maštao da postane pilot i da kada je došao trenutak da izabere srednju školu želeo je da prati taj put i upiso je Vojnu gimnaziju.

"Kroz školovanje u Vojnoj gimnaziji pripremio sam se za ono što me čeka na Vojnoj akademiji. Izazova je bilo puno ali mu je najveći bio priprema za svaki let a najizazovniji su bili samostalni letovi", istakao je kadet Ilić.

I u narednom periodu i Tijana i Petar sebe vide u Vojsci Srbije i priželjkuju dalje usavršavanje svako u svojoj profesiji.

Portparol Ministarstva odbrane major Milan Gujanica kaže da je Vojna akademija savršen spoj teorijske i praktične nastave.

"Trudimo se da damo obrazovanog, čestitog i časnog oficira", istakao je major Gujanica. 

U petak od 15 časova deo ulica oko platoa ispred Skupštine Srbije biće zatvoren za saobraćaj zbog generalne probe a isti režim važiće i u subotu od 8 do 13 časova.

"Pored defilea pešadijskih ešalona kadeta Vojne akademije i najmlađih oficira, biće prikazan i vazduhoplovni program, kulturno-umetnički program a četiri najbolja kadeta dobiće pištolje koje će im uručiti predsednik Srbije", rekao je u Jutarnjem programu major Milan Gujanica.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар