Carinici sprečili krijumčarenje droge, novca i cigareta na prelazu Gradina

Foto: Pixabay

Carinici na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom su sprečili krijumčarenje 50 boksova cigareta, 20 grama amfetamina i 17.000 neprijavljenih evra kod vozača jednog kamiona, saopštila je danas carina.

Kamionom sa prikoliciom, u kojem su transportovani tekstiltni prozivodi iz Turske u Veliku Britaniju, upravljao je 50-godišnji bugarski državljanin koji je rekao da sem tovara i ličnih stvari nema ništa da prijavi, a da od novca kod sebe ima samo oko 700 evra.

Tokom detaljnog pregleda kamiona otkriveno je da se u zadnjem bočnom sanduku kamiona i desnoj bočnoj pregradi za alat iza vrata suvozača nalazi 50 boksova cigareta marke „danhil“, za koje je vozač rekao da ih je poneo prijateljima na poklon.

Carinici su potom pronašli i oko 20 grama amfetamina u vozačevom ličnom vešu, a u kabini kamiona i torbicu koju je vozač držao iznad svog sedišta, a u kojoj je otkriveno ukupno 27.000 evra.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 evra, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje na granici, dok je ostatak sume privremeno zadržan.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike