CarGo: Zbog blokade taksista veće interesovanje za nas

Do sada se stotinak taksista sa dozvolama javilo kompaniji "CarGo" u želji da pristupe novom taksi udruženju, koje će biti formirano u novembru, izjavio je Vuk Guberinić.

Rekao je da će se udruženje zvati "Novi taksi" i precizirao da će poštenim i vrednim radom taksisti tog udruženja moći da "kući ponesu 150.000 dinara" svakog meseca.

Guberinić je na portinici Vlade Srbije ostavio kovertu za ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović u kojoj se nalazi časopis Forbs, koji je, kaže, prepoznao"CarGo kao značajnu inovaciju i visoko je rangirao.

Ispred Vlade Srbije Guberinić je došao fijakerom i objasnio da ni tog vida prevoza nema u Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji je ocenio kao "nepravedan i neustavan, jer ne prepoznaje ni kombi, ni alternativne oblike prevoza".

"Da se pravila iz tog Zakona odnose na pekare, svi bi jeli bajat hleb", rekao je Guberinić i ocenio da je taj zakon donet bez javne rasprave i pod uticajem "taksi kartela".

Potvrdio je da je fokus CarGo na Beogradu i rekao da mu nije jasno što su taksisti pokrenuli proteste i u drugim gradovima.

Istakao je da "CarGo" partneri koji su "legalno registrovani i plaćaju porez" voze samo članove udruženja CarGo.

Guberinić je istakao da će na pritiske CarGo odgovoriti daljim razvojem aplikacije i rekao da se već neko vreme razvija aplikacija CarGo fresh, koja će građanima Srbije omogućiti nabavke i učiniti život jednostavnijim i lakšim.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike