Buster stanica rešenje za vodosnabdevanje u Zablaću

U domaćinstvu Vasiljevića žive tri generacije a česme su suve! Dovlače vodu cisternama od meštana u nižim delovima sela koji imaju dubinske bunare, jer su njihovi na brdu presušili.
 Milan Vasiljević iz Zablaća, podseća: "Mi smo vodu konkretno uveli 1997.godine . Možda smo vodu imali neke tri godine, i to je više  noću nego danju. Sada je uopšte nemamo zadnjih mesec dana."

Njegova meštanka Verica Vasiljević ističe da uredno plaćaju vodu. "Plaćamo! Za 4,5 godine mi smo potrošili vode za 4,5 hiljade dinara. Je l to ima negde? Da smo plaćali vazduh više bismo potrošili. Mi imamo malo dete, imam sina i snahu, mladi ljudi, grejem vodu na plinu i nosim u kupatilo da se okupamo," kaže ona.

 U komunalnom preduzeću "Izvor" u Vladimircima kažu da su svesni dugogodišnjeg problema zbog visinskih zona i starosti vodovodne mreže malog kapaciteta. Dok ne počne detaljna rekonstrukcija i dogradnja, projekat vredan dva miliona evra koji je država odobrila, kažu da će deo problema rešiti uskoro.

Nebojša Radović, v.d. direktora JKP "Izvor" Vladimirci, precizira: "Potrebno je uraditi malu buster stanicu za snabdevanje viših delova naseljenog mesta Zablaće. U prethodnom periodu to nismo mogli da uradimo. Trenutmo imamo podršku i predsednika opštine Vladimirci i  gradonačelnika Šapca.

 Meštani navode da redovno plaćaju račune za vodu koju nemaju, da su se žalili na više adresa i da očekuju da nadležni brže reaguju na njihove osnovne potrebe.

 

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike