Bura u Crnoj Gori zbog koncerta u Herceg Novom

I dok iz opštinskog odbora DPS-a u Herceg Novom navode da je reč o političkom skupu posle kojeg je Srbija "sve dalje i dalje", iz Prave Crne Gore ih pitaju kome je namenjena ta poruka i sa kim se obračunava "lokalna kvazielita vladajuće stranke".

DPS je u utorak saopštio da je Crna Gora organizatorima koncerta "dobra samo kad se iz nje skupljaju prilozi i šalju van zemlje", kada se ne plaća porez na "takozvane humanitarne koncerte" i kada takvi koncerti služe kao paravan za političke svrhe.

Naveli su i da "takozvani humanisti" misle i da Crna Gora ni danas nije svoja i nezavisna, dok su za pevača Vlada Georgijeva, koji je nastupao na koncertu i između ostalog pevao i "Tamo daleko", rekli da je "dežurni mrzitelj Crne Gore".

"Logično bi bilo da se saopštenjem oglasio bilo ko iz Srbije, makar i Bećković Matija da viteški odbrani zemlju iz koje potiče. Zato u odsustvu istog, da se ne bi ćerali, a ćerat ćemo se ako bude trebalo, tzv. humanitarnim koncertom u Novom, Srbija više nije ‘tamo daleko’, nego sve dalje i dalje", navedeno je u saopštenju.

Na to je reagovao predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je upitao sa kim se obračunava "pseudo-građanska lokalna kvazi-elita" iz DPS i od koga brane Crnu Goru.

Rekao je i da je "Sabor u Herceg Novom prilika da Srbi iz Crne Gore pokažu kako se vole i kako se čuva i brani humanost i ljudsko dostojanstvo".

Iz Demokratskog fronta poručuju da je reakcija DPS "izraz besa i nemoći" jer nisu uspeli da "slome tradicionalnu Crnu Goru", kao i da im posebno smeta pominjanje srpskog naroda na KiM jer je, kako navode, DPS "jedna od posluga velikoalbanske politike".

Navode da su koncerti poput tog u Herceg Novom iznad politike i stranaka i da pokazuju jedinstvo i humanost, a da DPS više "nikome ne može da prodaje priču o ugroženosti Crne Gore i da sebe predstavlja kao zaštitnika države".

Na koncertu, koji je održan u okviru turističke manifestacije "Trg od ćirilice" na Kanli kuli u Herceg Novom u organizaciji humanitarne organizacije "Delije", između ostalih su učestvovali i Ivana Žigon i "Kosovski Božuri".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike