Bukovička banja, mondensko lečilište na prekretnici

Stari znanci Aranđelovca, ali i oni koji prvi put uživaju u njegovim lepotama, ispunili su ovih dana grad pod Bukuljom. Pored domaćih, gosti iz Nemačke, Kine, Rusije.

Mnogo se ulaže u nekadašnje mondensko lečilište. Do vrha Bukulje, vode pešačke staze, a gradiće se i avantura park. Za sve goste obezbeđeno je besplatno korišćenje bazena u Garašima.

"Pored ponude bazena, vodenih površina, imamo i dosta zelenila, tako da je to jedan izuzetan ambijent, koji i naši sugrađani i turisti vole da posećuju", rekao je Bojan Radović, predsednik SO Aranđelovac.

Za prvih šest meseci zabeleženo je oko 50.000 noćenja, kao i prošle godine.

Prepreka su ograničene mogućnosti smeštaja – u hotelima i privatnim kućama, ima samo oko 1.500 postelja. Rekonstrukcijom Hotela Šumadija i simbola grada, "Starog zdanja ", i to će biti rešeno.

"Turistička ima plan kao će vrlo brzo da se prikupe određena sredstva koja su potrebna za sređivanje fasade, stolarije, krova. Onda ćemo videti preko određenih fondova da apliciramo i da dobijemo određena sredstva kako bismo to zdanje što pre završili", naveo je Zoran Zečević, predsednik UO TO Aranđelovac.

Zato će, ova godina, biti prekretnica u razvoju turizma pod Bukuljom.

U lokalnoj samoupravi, očekuju,da će obnova hotela, dati novi zamajac razvoju Aranđelovca,uz višestruko povećanje broja gostiju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike