Brnabićeva sa Osovskim o EU putu

Premijerka Brnabić rekla je da je punopravno članstvo u EU ključni strateški cilj Srbije, dok je Osovski istakao da je Nemačka prijatelj i partner Srbije i da snažno podržava proces evropskih integracija.

Brnabićeva je upoznala Osovskog sa reformama koje Srbija sprovodi na evropskom putu, a posebno u oblasti vladavine prava. Ona je rekla da su prioriteti Srbije reforme koje obuhvataju poglavlja 23 i 24 i da je njihov cilj jačanje institucija i vladavine prava.

Predstavila je aktivnosti koje je Srbija sprovela kada je reč o ustavnim amandmanima i aktivnosti na izradi nove medijske strategije.

U razgovoru je istaknuto da su prioriteti i Srbije i EU borba protiv korupcije i sive ekonomije. Brnabićeva je rekla da je elektronska uprava jedan od najvažnijih mehanizama za jačanje transparentnosti i efikasnosti javne uprave, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta. 

Izaslanik za EU politike u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova zaključio je da je potrebno posvećeno nastaviti sprovođenje reformi na evropskom putu i da će Nemačka nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike