Brnabićeva sa Oricijem: Zahvalnost OEBS-u na pomoći i donacijama

Ana Brnabić je zahvalila ambasadoru Andrei Oriciju na konstruktivnoj saradnji i podršci i pohvalila rad Misije, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju institucija.

Navodeći da je za Srbiju i buduću vladu najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, premijerka je istakla da je uspostavljanje stabilanog pravosudnog sistema, u najvećem interesu države i građana Srbije.

Šef Misije OEBS-a pohvalio je Srbiju zbog posvećenosti reformama i postignutim rezultatima. Podsetivši na usvajanje Medijske strategije, istakao je da je ona ključan deo celokupnih reformi u državi i stvaranju snažnijeg demokratskog društva.

Napredak je, kako je objasnio, postignut i u reformi državne uprave, koja je omogućila veću transparentnost i direktnu komunikaciju sa građanima.

Oricio je zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Premijerka zahvalila šefu Misije OEBS-a na pomoći i donacijama koju ova organizacija pruža, pre svega, najugroženijim grupama stanovništva u našoj zemlji, kako bi se lakše izborili sa posledicama epidemije, kao i na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar