Brnabićeva sa direktorom kompanije „Filip Moris“

Premijerka Brnabić istakla je da je kompanija "Filip Moris", kao jedan od najvećih izvoznika, značajan partner Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, ono što otvara nove perspektive za saradnju je činjenica da ova kompanija radi na istraživanju i razvoju novih naučnih i tehnoloških dostignuća u cilju što brže i efikasnije primene koncepta smanjenja štetnosti u okviru duvanske industrije.

Premijerka je u razgovoru naglasila važnost ulaganja u nauku i inovacije kako bi se osigurao značajan ekonomski rast uz odgovorno i održivo poslovanje.

Ističe se da je uspešna saradnja Vlade Srbije i kompanije Filip Moris već počela da se konkretizuje kroz "StarTech", program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji koji ova kompanija finansira.

"Upravo taj program predstavlja primer podrške koji privatni sektor može da pruži naporima Vlade u procesu digitalizacije celokupne privrede", naglasila je premijerka Brnabić.

Govoreći o rezultatima i planovima kompanije Filip Moris u oblasti transformacije duvanske industrije, izvršni direktor Jacek Olčak je rekao da je upravo opredeljenost Vlade Srbije ka transformaciji zasnovanoj na nauci, istraživanju i razvoju i naprednim tehnološkim rešenjima, razlog njegove posete Srbiji.

"Verujem da slične vizije i planovi mogu doprineti daljem razvoju saradnje, koja je izuzetno bitna imajući u vidu opredeljenost kompanija Filip Moris da svoje poslovanje nastavi da bazira u Srbiji, kao centru regiona jugoistočne Evrope", kazao je Olčak.

Poseta Olčaka je prva poseta jednog izvršnog direktora kompanije Filip Moris Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар