Brnabićeva sa delegacijom kompanije „Šandong“: Za nas je ovo više od infrastrukturnih projekata

Ana Brnabić je izjavila da se ekonomski rast Srbije i BDP-a zasniva, između ostalog, i na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata na kojima radove izvode kineske kompanije, saopštila je Vlada Srbije.

Izgradnja brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac je jedan od takvih projekata, a istaknuto je i da je navedena kompanija uspešno završila više od 50 kilometara u punom profilu na Koridoru 11 (deonice Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig).

Takođe, kompanija "Šandong" zainteresovana je i za pripremu i realizaciju izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad.

Za nas je ovo više od infrastrukturnih projekata, za nas je ovo građenje Srbije, podvukla je predsednica srpske vlade i zahvalila predstavnicima kineske kompanije što u tome učestvuju.

Izvršni direktor kompanije "Šandong" Meng Jan zahvalio je premijerki na značajnom priznanju njihovom radu u Srbiji i dodao da je njima to podsticaj da nastave sa kvalitetnim radom, ali i da će iskoristiti svoj uticaj u Kini kako bi i druge kompanije ulagale u našoj zemlji u raznim sektorima.

Precizirao je da je do sada kompanija "Šandong" u projekte u Srbiji i Republici Srpskoj uložila oko 400 miliona evra i da je to tek početak saradnje.

Meng Jan je takođe obećao da će radovi na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac biti završeni do kraja novembra 2022. godine, što je godinu dana pre ugovorenog roka.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovala je i ambasadorka Čen Bo, koju je premijerka Brnabić zamolila da prenese kineskom rukovodstvu zahvalnost na pomoći u borbi protiv korona virusa i brzoj i efikasnoj nabavci vakcina kompanije "Sinofarm" za imunizaciju stanovništva u Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар