Brnabić zahvalila ruskom ambasadoru na pomoći i podršci Rusije tokom epidemije

Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom virusa Covid – 19, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, premijerka je zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije u najtežim trenucima epidemije, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv korona virusa.

„Govoreći o trenutnoj situaciji, ambasador Bocan-Harčenko ocenio je da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo u borbi sa virusom“, stoji u saopštenju.

Ambasador Rusije je istakao da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Predsednica vlade i ambasador Rusije razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija, navodi se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike