Brnabić: Uskoro imenovanje novog direktora EPS-a

Ana Brnabić, koja je u Obrenovcu posetila novi dispečarski centar JKP Toplovod Obrenovac, rekla je da je došla da pohvali za sve ono što je urađeno u proteklim godinama, ali je zahvalila i bivšem v.d. direktoru EPS-a Miloradu Grčiću na svemu što je EPS uradio da se proširi sistem daljinskog grejanja.

"Realno su projekti zaštite životne sredine krenuli da se realizuju 2014. godine, uprkos svim problemima, kada je premijer bio Aleksandar Vučić", istakla je Brnabićeva i naglasila da je uloženo 600 miliona evra za filtere za odsumporavanje na teremoelektranama.

"Danas razmišljamo o širenju sistema centralnog grejanja, kako bismo smanjivali broj individualnih ložišta, koja zagađuju vazduh", dodala je premijerka.

Brnabićeva tvrdi da je elektroenergetski sistem Srbije u najvećoj meri stabilizovan i da se smanjuje potreba za uvozom struje.

"Nadam se da će biti samo stabilniji i zadovoljna sam što građani nisu osetili nikakave probleme, a njih je nezapamćeno na svetskom i evropskom tržištu sa cenama gasa i struje", ocenila je Brnabićeva.

"Istakla je da su cene gasa i struje za domaćinstva ostala ista, a ograničili smo za privredu na 75 evra", rekla je Brnabićeva.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da se u tu opštinu gotovo deceniju ulaže 100 miliona evra godišnje, u niz javnih objekata koji znače budućnost.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da je Obrenovac beogradska opština koja se najbrže razvija.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике