Brnabić sa potpredsednikom Skupštine Južne Koreje o odnosima dve zemlje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa potpredsednikom Narodne skupštine Južne Koreje Đu Sun Parkom o razvoju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, koji se, kako je saopšteno, zasnivaju na dobroj političkoj, ekonomskoj ali i naučnoj saradnji.

Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić je ocenila da su odnosi dve zemlje bliski uprkos geografskoj udaljenosti.

Ona je zahvalila na donacijama Koreje, kao i na značajnoj finansijskoj pomoći u rešavanju problema migrantske krize. Naglasila je da Srbija podržava dijalog Seula i Pjongjanga u rešavanju otvorenih pitanja, koji je, kako smatra, jedini način očuvanja stabilnosti na korejskom poluostrvu.

Sagovornici su se saglasili da Srpsko-korejski informatički pristupni centar od otvaranja u Beogradu radi veoma aktivno i da će u saradnji sa njim biti izrađen Adresni registar Srbije.

Potpredsednik Narodne skupštine Južne Koreje Đu Sun Park pozvao je premijerku Srbije da poseti njegovu zemlju uoči obeležavanja značajnog jubileja naredne godine – tri decenije od uspostavljanja ; diplomatskih odnosa Srbije i Koreje.

On je istakao da gleda na Srbiju kao na zemlju velikih potencijala za investicije, koju odlikuju kvalifikovana radna snaga i dobri uslovi za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor, koji u njegovoj zemlji dostiže najviše standarde.

Sun Park je kazao da očekuje intenzivniju saradnju u oblasti kulture, pogotovo posle uspešne manifestacije „Dani korejske kulture“, koja je održana prošle godine u Beogradu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike