Brnabić predsedavala sednici Saveta za BDP

Na sednici je konstatovano da je industrijska proizvodnja ostvarila rast od 7,8 odsto u periodu januar-jul 2021. godine. Njen najvažniji sektor, prerađivačka industrija, ostvario je rast od 8,6 odsto dok je energetski sektor za 7,4 odsto veći u odnosu na isti period prethodne godine.

Na osnovu prognoza očekuje se rast svih privrednih sektora u odnosu na isti period 2020. godine. Prema proceni realni rast BDP-a u drugom kvartalu 2021. godine, u odnosu na prošlu u istom periodu, iznosi 13,7 odsto.

U sektoru putne i železničke infrastrukture radovi teku po planu. Razmatrani su neki od projekata čiji je početak planiran do kraja tekuće godine, poput Požarevac-Golubac, Beograd – Zrenjanina, a dogovoreno je i formiranje radne grupe koja će analizirati i predložiti proširenje graničnih prelaza.

U sektoru zaštite životne sredine razmatrani su aktuelni projekti prerade otpadnih voda, kao i zamena kotlova u toplanama, sa posebnim akcentom na toplanu u Kragujevcu.

Kada je reč o zdravstvenoj infrastrukturi započeće radovi na izgradnji Tiršove II, radovi na Kliničkim centrima u Beogradu i Novom Sadu teku po planu.

Članovi saveta obavestili su premijerku Brnabić kako napreduju radovi na realizaciji projekata kao i završetak planiranih za ovu godinu.

Problemi koji nastanu tokom realizacije određenih projekata se otklanjaju na terenu i u najkraćem roku.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар