Brnabić: Poseta premijera Japana istorijski važna za unapređenje odnosa dve države

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je predstojeća poseta premijera Japana Šinzo Abea Srbiji istorijski važna za dalje unapređenje odnosa i dijaloga dve zemlje na najvišem nivou.

Ona je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom navela da Srbija i Japan imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa i da su u protekloj godini učinjeni značajni koraci u saradnji dve države na svim nivoima.

Brnabić je istakla je da je Srbija veoma zainteresovana za japanske investicije u oblasti automobilske, hemijske, farmaceutske i IT industrije, kao i ulaganja u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine i turizma.

Izrazila je uverenje da će i ubuduće biti nastavljena saradnja na realizaciji zajedničkih investicionih projekata u obostranom interesu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Marujama je naglasio da će poseta premijera Japana, koji u Srbiju dolazi sa delegacijom privrednika, biti dobra prilika da se unapredi saradnja i prenesu iskustva, pre svega u oblasti razvoja privatnog sektora i malih i srednjih preduzeća.

On je ocenio da Srbija postaje sve interesantnije tržište za ulaganje, o čemu svedoče japanske kompanije koje već posluju u Srbiji.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i sve veći broj privrednika iz Japana koji su zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Na sastanku je istaknuto da Srbija i Japan imaju dobru saradnju na međunarodnom planu koja se ogleda u međusobnoj podršci u važnim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Poseta premijera Japana Beogradu najavljena je za 15. januar.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike