Brnabić na dva skupa u okviru Samita u Sofiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovaće u okviru Samita Zapadnog Balkana u Sofiji 17. maja na skupu „Strateški dijalog za Zapadni Balkan“, koji organizuje Svetski ekonomski forum, i 18. maja na skupu „Bečki ekonomski forum“.

Kako je saopštila Vlada Srbije, na sutrašnjem skupu svetski lideri, predstavnici međunarodnih organizacija i privrede razgovaraće o tri ključne teme za region: ekonomski rast, trgovina i investicije, važnost digitalne agende u kontekstu tehnološkog razvoja i jačanje uloge nove generacije mladih lidera.

Ana Brnabić će sutra na skupu govoriti o digitalnoj agendi i važnosti regionalnog povezivanja. Brnabić će predstaviti najvažnije rezultate u oblasti digitalizacije i razvoja novih tehnologija.

Na skupu će učestvovati i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende, visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, premijer Bugarske Bojko Borisov, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i direktorka programa za Evropu Svetskog ekonomskog foruma Martina Larkin.

Ana Brnabić će drugog dana boravka u Sofiji, 18. maja, učestvovati na „Bečkom ekonomskom forumu“ gde će zajedno sa premijerima Zapadnog Balkana i predstavnicima ekonomskih institucija razgovarati o aktuelnim ekonomskim temama u regionu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike