Brnabić: Kvalitet vazduha i zaštita voda od zagađenja nezaobilazne teme u daljem razvoju države

Predsednica vlade istakla je da očekuje da će Okvir razvojne saradnje, dokument koji predstavlja sveobuhvatni osnov za saradnju, nakon konsultacija sa relevantnim ministarstvima, uskoro biti usvojen, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Dokument je, kako je objasnila, usklađen sa nacionalnim prioritetima i Agendom održivog razvoja UN do 2030. godine i kroz pitanja zelene transformacije i vladavine prava u najširem smislu, predstavlja i ključne ciljeve Vlade Srbije.

Koordinatorka UN u Srbiji istakla je da je da je suštinski cilj delovanja u Srbiji pronalaženje načina i obezbeđivanje adekvatne strategije u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, zaštite životne sredine i iskorenjivanju siromaštva, ali i oblasti klimatskih promena, koja predstavlja novi globalni izazov.

Govoreći o zaštiti životne sredine kao jednom od najvažnijih prioriteta, Brnabićeva je istakla da Vlada Srbije strateški radi na planiranju i investicijama u ovaj sektor i da su teme poput kvaliteta vazduha i zaštita voda od zagađenja postala postale nezaobilazne u daljem razvoju države.

Brnabićeva je ocenila da je tim UN jedan od glavnih partnera u sprovođenju Ciljeva održivog razvoja u Srbiji i zahvalila na predanom radu izrazivši očekivanje da će, kroz zajednički rad institucija i civilnog društva, Okvir razvojne saradnje biti uspešno sproveden u interesu naših građana.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар