Brnabić i ambasadorka Australije: Ekonomija i kultura oblasti kojima treba posvetiti više pažnje

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Australije u Beogradu Džuliju Fini, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima i mogućnostima unapređenja saradnje.

Ana Brnabić je izjavila da se saradnja na ekonomskom planu i zajedničkim projektima kreće u dobrom smeru, ali da postoje znatno veći potencijali, ističući rezultate kompanije „Rio Tinto“ u razvoju rudarskih projekata, pre svega projekta „Jadar“ značajnog, kako za lokalni razvoj, tako i za celokupnu privredu Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Ambasadorka Fini ocenila je da Srbija naporima u sprovođenju reformi i modernizacijom države „šalje pozitivne signale stranim investitorima“, i da očekuje da će ovakve pozitivne promene uticati i na povećanje broja australijskih kompanija na srpskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Sagovornice su ocenile da su ekonomija i kultura oblasti kojima u budućnosti treba posvetiti više pažnje, a ukazano je i na značaj intenzivnijeg političkog dijaloga na visokom nivou.

Brnabić je zahvalila ambasadorki Fini na njenom ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje tokom mandata u Srbiji.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike