Brnabić: Diskriminišu me obe strane, ali ja se borim, LGBT aktivisti: Onda šetaj sa nama

Na povike aktivista "Popustili ste pred nasilnicima", Ana Brnabić je tokom govora koji je držala na engleskom kratko na srpskom rekla: "To ćemo tek videti".

Istakla je da je dužnost države da zaštiti prava svih ljudi, a da je dužnost građana da poštuju druge, čuju druge glasove i razumeju tuđe potrebe i da ona neće pristati na izjave da LGBT ljudi štete tradiciji i kulturi, na šta su aktivisti povikali: "To važi za litijaše i nasilnike".

"Ja sam jedina osoba u ovoj zemlji koju diskriminiše LGBT zajednica, ali i koja je diskriminisna jer je iz LGBT zajednice i prva političarka iz ovog regiona koja nije bila uplašena, niti se stidela jer je gej", rekla je Ana Brnabić na otvaranju konferencije.

Ima političara u Srbiji koji su gej, ali koji se srame, ali ja se borim, rekla je Brnabićeva i dodala da postoji makar jedna osoba koja se oseća bolje jer vidi da lezbejka može biti premijerka i da je ona gurala dalje.

"Ja ne mogu da usvojim svoje dete, niti imam registrovanu zajednicu, ali imam porodicu i dete", rekla je Brnabićeva, na šta su aktivisti povikali "Onda šetaj s nama" i "Šetajmo u subotu".

"Ana mi te volimo. Šetaj sa nama. Volimo tebe, ne volimo tvoju politiku", poručili su aktivisti premijerki.

Premijerka Ana Brnabić je na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima istakla da nikada neće prihvatiti stavove da LGBT zajednica prkosi tradiciji i vrednostima našeg društva. 

Po održanom govoru, premijerki Brnabić čestitao je šef delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nije dozvolilo šetnju Evroprajda 2022. kao ni porodičnu šetnju "antiglobalista" u subotu 17. septembra, u Beogradu. 

Tu odluku osudilo je više političkih partija.   

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike