Brnabić: Cilj nam je da se novinari osećaju bezbedno dok rade

Ana Brnabić je tokom onlajn dijaloga sa članovima Nacionalnog konventa o EU, na kojem su teme poglavlja 23 i 24, navela da se sa tom radnom grupom sastaje jednom mesečno i najavila da će sledeći sastanak biti 26. februara.

Istakla je da su za sada izdvojene tri važne teme u ovom trenutku.

To su otvaranje SOS linije za sve predstavnike medija na koje će moći da prijave uvrede i pretnje, zatim portal na kojem će biti informacije o toj problematici i treća da se sa Zaštitnikom građana napravi jedna jedinstvena lista pretnji i uvreda medijima.

Jedinstvena lista pretnji i uvreda značiće da ne bi, kao što je, kako kaže, slučaj trenutno, imali nekoliko tih listi koje se razlikuju po broju pretnji.

"Na zvaničnoj listi imali bismo jedan broj, svi bismo znali o čemu pričamo i mogli bismo zajedno da gledamo kako da rešavamo slučaj po slučaj. To je jedini način da unapredimo ovu oblast", kazala je premijerka.

Posebni fokus današnjeg dijaloga su pitanja medijske strategije, ustavne promene i borba protiv korupcije, a Brnabićeva je istakla da je vladavina prava jedan od tri osnovna prioriteta novog mandata Vlade i njenog ličnog fokusa.

Prema njenim rečima, nova Vlada posvećuje pažnju vladavini prava koliko je to činila prilikom prvog mandata kada je reč o digitalizaciji i obrazovanju.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар