Brige samohrane majke iz Čačka, Šipetićima potrebna pomoć

U trošnoj kući odzvanjaju dečiji glasovi. Magdalena i Marko raduju se kada najstarija sestra stigne iz škole i pridruži im se u igri. Za lep život im, skromno kažu, ne treba mnogo.

"Najbitnije što nam treba, to nam je da imamo stan ili neku kuću, a za mene imam sve što mi treba", navodi Marija Šipetić, učenica petog razreda. 

Podstanarski život nije jedina briga njihove majke Nevene. Da kupi osnovne namirnice uspevala je, kaže, dok je bilo poslova u nadnici.

Zimi se teže snalazi, a dodatno komplikuje zdravstveno stanje najmlađeg člana porodice. Trogodišnji Marko često je u bolnici zbog astme.

"Završi na kiseoniku, na kiseoniku, na infuzijama, na sirupima, na inhalaciji. Po sedam, osam dana bude u bolnici, pa ga otpuste, pa ponovo tako", kaže Nevena Šipetić. 

Da se obuku i pripreme nešto od hrane Šipetićima često pomaže Udruženje Čačana u Beogradu i čačansko Kolo srpskih sestara, jer od novca ništa ne ostane kada se od dečijeg dodatka odvoji za kiriju i delimično plate računi.

"Najviše im pomažemo u vidu oblačenja i hrane, što je najpotrebnije sada, pogotovu zima je i ovoj porodici je potrebno i drva da se obezbede", ističe Bojana Jakšić iz Kola srpskih sestara u Čačku. 

Da im bar nakratko bude toplo iz komšiluka je stigao naramak drva, ali će im do kraja zime biti potrebno još ogreva.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike