„Bratoljub“ otvoren za saobraćaj

Most je dug 227 kilometara, ima i pešačke i biciklističke trake. Zajednički prelaz ima dve ulazne i izlazne trake.

Kroz integrisani granični prelaz prvi su prošli ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i Vojin Mitrović, ministar komunikacija i transporta BiH.

"Ovo je jedan od pokazatelja na čemu i svi drugi u regiji treba da uče kako se dobrosusednski odnosi grade, kako se unapređuju, kako određeni konflikti ako postoje, mogu uz dijalog da se reše. Prvi je integrisani, zajednički između Srbije i BiH, svi granični prelazi koji budu građeni između RS i BiH u narednom periodu predviđeni su kao integrisani to znači da pre svega protok robe, putnika, kapitala između dve države, regije, opšštine, teče uz samo jedno zadržavanje, jednu proveru", poručio je Mitrović.

Aleksandar Vulin je poručio da nas Drina "deli onoliko koliko mi dospustimo da nas deli".

"Mora da nas spoji sa obe strane živimo isti, radujemo se istim stvarima, verujemo u mir i nadamo se da će ova deca koju ste danas doveli na čemu sam vam beskrajno zahvalan rasti u boljim vrmenima nego što smo rasli mi, ovaj most je nada. Nemoj da mi neko zameri na ovome što govorim- kad god pričamo o Evropi, kažemo Evropa bez granica, pa što onda među Srbima mora da bude granica", kaže Vulin.

Za stanovnike srednjeg Podrinja ovo je veliki dan jer su na ovo čekali deceniju i po. Preko Drine svaki dan od Ljubovije do Bratunca reku pređe 5.000 ljudi. Sa otvaranjem ovog mosta meštani očekuju i lakši život i ekonomski prosperitet.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике