Braća Filip i Stevan boluju od autizma, potrebna im je naša pomoć

Zahvaljujući mnogim firmama u Aranđelovcu, školama i drugim dobrim ljudima koji su preko organizacije "Budi human" uplaćivali novac, Stojanovići su već prikupili veću svotu. Potrebno im je još samo 2 i po hiljade evra. 

"Fića neće da uspostavi komunikaciju, priča samo kada on hoće. Steva isto ima problem sa komunikacijom, nekada zna da bude i agresivan. Ima i epilepsiju, ali nema za to terapiju. Ja radim kod kuće sa njima, a muž ide, istovara kamion. On je inače operisao srce, imao je moždani udar, ali se borimo", kaže majka dečaka Gordana Stojanović.

Roditelji nisu zaposleni. Majka Gordana ceo dan posvećuje deci, a otac Nikola je težak bolesnik, ali kaže da o svojim bolestima nema vremena da razmišlja.

"Oni su najbitniji. Ja jesam operisao srce, imao sam moždani udar, ali to ostavljamo sa strane, bitni su oni. Mi termin dobijamo tek kada skupimo novac i kada "Budi human" uplati njima na njihov račun, tada se dobija termin za operaciju", rekao je otac Nikola Stojanović.

Iako se hrabro bore sa problemima, porodici Stojanović neophodna je pomoć. Deo novca imaju, ali je to nedovoljno za intervenciju koja bi njihovim sinovima mogla da pomogne. Slanje poruke 1314 na broj 3030 organizacije "Budi human", može biti veliki korak ka izlečenju braće Filipa i Stevana.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike