Božović: Segej Trifunović uneo ozon u zagušljivu političku atmosferu, PSG u usponu

Foto: Medija centar

Sociolog i jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana (PSG) Ratko Božović izjavio je da je Sergej Trifunović uneo „ozona u našu zagušljivu političku atmosferu“, da ga ne treba smeštati u „kliše politički lideri“, niti očekivati da se pretvori u „biće u očekivanoj verziji“, a ocenio je i da je došlo da uspona PSG.

„Ono što je prisutno kod Trifunovića  jeste jedan neposrednost, spontanost i iskrenost. Mogu vam reći da bez tog osećaja spontanosti nema ni istinske komunikacije i slobode. Zbog toga njega sa velikim osećajem prisnosti prihvataju svi ti mladi ljudi koji postaju novi članovi PSG“, rekao je Božović za list Danas, govoreći povodom skupštine PSG održane prošlog vikenda na dvogodišnjicu  osnivanja. 

On je rekao da je došlo do uspona PSG, „koji vodi prema promeni koja nagoveštava nove vrednosti, tako da se Pokret više ne može prevideti, poniziti, niti smatrati marginom“.

„Pokret slobodnih građana nalazi se u usponu i živoj pulsaciji prema onome što su vrednosti građanske Srbije, poput otvorenosti za moguću diskusiju i promene. Ja u tome vidim ‘proleće slobodnih građana’. Tu se dešava nešto što predstavlja veliku promenu“, naveo je Božović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike