Božović (DS): Performansi Dveri pomažu Vučiću

Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izvinio se danas u svoje ime zbog akcije Pokreta Dveri ispred Skupštine Srbije u subotu i izrazio žaljenje i čuđenje zbog toga što rukovodstvo DS-a to nije odmah učinilo, čime je „napravilo očigledan previd“.

„Ovakvi ‘performansi nasilja’ pomažu (predsedniku Aleksandru) Vučiću više nego sva njegova mašinerija koju je aktivirao da bi se održao na vlasti, jer samo ojačavaju njegovu zamenu teza u kojoj pokušava svakodnevno da optuži opoziciju za sve ono što zapravo vlast čini i protiv čega se borimo. I mi nemamo prava da ostanemo nemi na to. I nemamo prava da ćutimo ni pred građanima, ni pred našim članstvom, zato ne sme da ispadne da ćutanjem podržavamo ono protiv čega se naša stranka uvek borila“, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

Povodom akcije u kojoj je lider Dveri Boško Obradović pokušao da uđe u parlament za vreme protesta organizacije „Jedan od pet miliona“, koristeći državnu zastavu kojom je „kucao na vrata“ Skupštine, Božović je podsetio da su protesti započeli kao odgovor na nasilje koje sprovodi vlast Aleksandra Vučića.

„DS se ne bori protiv Vučićevog nasilja nasiljem i udaranjem zastavom o skupštinska vrata, a mlake osude drugih koji govore u ime koalicije u kojoj se DS nalazi nisu dovoljne. Znam da govorim u ime ogromne većine naših članova kada kažem da ne smemo više da dopustimo da branimo ovakve istupe, nego vrednosti za koje se 30 godina borimo i niko nema pravo da DS svojim ćutanjem ili odobravanjem uteruje u isti koš sa onima koji se na takav način bore za fer i poštene izbore“, dodao je on.

Božović je rekao da će DS uvek biti najveći protivnik svega što Vučić predstavlja.

„I njegovog sistema vrednosti, politike, šešeljevskih metoda i nasilničkog ponašanja. DS je bila i ostala demokratska i evropska alternativa svemu tome i ostaje privržena odbrani vrednosti demokratskog društva za koje se bori 30 godina. I zato nikakvi savezi ne smeju stajati na putu našoj osudi nasilničkog ponašanja, a pogotovo kada takvo ponašanje samo ojačava nasilničku vlast“, rekao je on.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike