Borska policija traga za ubicom kućnih ljubimaca

Foto: Pixabay

Borska policija traga za jednom ili više osoba koje u naselju Bor 2 iz vazdušne puške puca na kućne ljubimce u dvorištu.

Prema rečima jedne od stanovnica tog naselja sa privatnim kućama, mačor po imenu Oliver pogođen je najverovatnije iz vazdušne puške 7. februara a lečenje koje je trajalo do juče nije dalo rezultate.

„Oliver je teško disao i slika je bila jako potresna. Kasno sinoć, glava mu je klonula i nade više nije bilo“, rekla je sagovornica Bete.

Po svemu sudeći taj kućni ljubimac nije prva žrtva tajanstvenog strelca iz ovog borskog naselja, zbog čega je ceo slučaj prijavljen policiji.

Nekoliko ulica dalje, nedaleko od dečjeg igrališta dogodio se nedavno sličan incident.

„Na mog mačora neko je ovih dana pucao i pogodio ga u sred čela. Preživeo je zahvaljujući sreći i nije imao težih posledica. Ostale su samo ogrebotine“, rekao je M.M. iz istog naselja.

Ministarstvo pravde je u svom Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika predvidelo povećanje kazni za zlostavljanje i ubijanje životinja.

Umesto dosadašnje kazne od jedne godine, zlostavljačima životinja preti kazna od dve godine zatvora.

Zbog krivičnog dela ubijanja i zlostavljanja životinja u Srbiji je za 12 godina kažnjeno 246 osoba, iako je broj prijavljenih daleko veći.

(Novi magazin)

Napišite komentar