Borenović: Svi akteri treba da se vrate u dejtonski okvir

"Ključna poruka je da treba da ostanemo potpuno privrženi Dejtonskom sporazumu, ustavnom uređenju BiH koja je koncipirana kao jedna složena zajednica u kojoj RS ima svoje ustavom definisano mesto koje je nesporno i da je jedan od dva potpuno ravnopravna entiteta", rekao je Borenović novinarima posle sastanka.

Istakao je da je značajno što predsednik Vučić ističe pozitivnu poruku saradnje, mira, napretka celog regiona i podrške ustavnom uređenju BiH i Dejtonskom sporazumu kao okviru unutar koga se treba kretati.

"Tačno je da smo svi bez dileme osudili sadržaj programske deklaracije SDA koji potpuno izlazi van Dejtonskog okvira. Ona je antiustavna i anticivilzacijska i zaslužuje svaku osudu", rekao je Borenović.

On je pozvao sve političke aktere u BiH da se vrate u Dejtonski okvir ili će, kako kaže, odbiti svaku vrstu saradnje sa strankom koja radi na urušavanju vrednosti koje RS ima.

"Poruke predsednika Vučića su bile pozitivne i išle su ka tome da se bez emocija i ishitrenih reakcija mudro i odovorno svi ponašaju u budućem periodu i da to ponašanje bude motivisano napretkom razvojem i stabilnosti regiona", zaključio je Borenović.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike