Bolnica u Ivanjici bez sigurnog grejanja

Sami nisu uspeli da reše problem curenja mazuta iz cisterne. Kažu uradili su sve što su ispekcije naložile, a posle rešenja nadležnih ponovo su počeli da koriste sistem grejanja na to gorivo. Da mazut ponovo curi ustanovili su pre četiri dana. Problem za dve stotine korisnika smeštenih u Specijalnoj bolnici i zaposlene.

“Trenutno smo znači na nekom sistemu znači pomoćnom koji koristimo koliko će taj sistem izdržati ja ne mogu da tvrdim. Mi smo obavestili sve organe, sve što je bilo u našoj moći smo uradili. 24 sata smo tu", kaže Miroslav Popović, direktor Specijalne bolnice u Ivanjici.

Iako su separacioni sistemi sada suvi vode i mazuta još ima u drenažnoj cevi. Na hitnoj sednici opštinskog štaba za vanredne situacije u Ivanjici juče je proglašena vanredna situacija na teritoriji gde se ova zdravstvena ustanova nalazi, ali rešenje se još ne nazire.

“Ono što mogu da kažem jeste da ćemo mi po hitnom postupku danas već završiti lokacijske uslove prevazići ovaj problem na način što ćemo morati na određeni način da nabavimo mobilnu cisternu od tridesetak tona da kako bi grejanje bilo nastavljeno a naravno sanacije znači posledice koje su nastale po hitnom postupku moramo rešiti“, navodi Zoran Lazović, predsednik opštine Ivanjica.

Dok čekaju nalaze nadležnih inspekcija u Specijalnoj bolnici kažu nema opasnosti od izlivanja u reku. Nadaju se da će stručne službe pronaći način da se problem grejanja ustanova koja godišnje ostvari 60.000 noćenja pacijenata iz čitave Srbije pre niskih temperatura reši.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike