Blokiran kružni tok na ulazu u Cetinje, na ulicu posuto kamenje

Kako javlja RTCG, građani su došli do kružnog toka, probili blokadu i prosuli šut i kamenje. 

Oni su kod restorana "Belveder" postavili barikadu napravljenu od guma. 

Uzvikivali su "Ovo je Crna Gora" i "E viva Montenegro", prenosi RTCG.

Zbog blokade na ulazu u Cetinje i ekipa RTS-a je sprečena da uđe u grad. 

Prethodno su građani na Cetinju uklonili deo zaštitne ograde ispred Dvora kralja Nikole.

Zaštitne ograde postavljene su na Dvorskom trgu, ali i u okolnim ulicima koje vode ka Cetinjskom manastiru, dan uoči ustoličenja mitropolita Joanikija.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je još jednom sve društveno-političke aktere na očuvanje mira, od kojeg, kako kaže, ništa nije vrednije. Pozivao je sve građane na poštovanje Ustava, zakona, javnog reda i mira.

"Pozivam predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ako već ne želi svojom voljom, onda u skladu sa svojom Ustavnom obavezom zaštite poretka da javno i jasno doprinese miru", poručio je Krivokapić na Tviteru.

I gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je sugrađane, ali i sve one koji će danas i sutra biti na Cetinju, da se izdignu iznad politike i da, kako kaže, slede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cenu.

Ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biće sutra u Cetinjskom manastiru, a prethodno će večeras u 18 časova na platou ispred Sabornog hrama u Podgorici biti dočekan patrijarh srpski Porfirije koji je stigao u Podgoricu.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар