Bioskop na otvorenom u Smederevu

Trend mnogih svetskih gradova da bioskope izmeste u ambijent javnih parkova, ispratili su i članovi pozorišta "Patos". Kako bi obogatili letnju kulturnu sezonu, ali i stvorili novo mesto okupljanja Smederevaca, ovi mladi ljudi, pretvorili su Dunavski park u mesto ljubitelja filmova i druženja. Ideja je, kažu, došla iz želje, da se bioskopu vrati publika.

"Pošli smo od nas samih, iz pozorišta Patos, šta bismo mi voleli da imamo u svom gradu, kao jednu letnju kulturnu aktivnost, i nekako nam je falio već godinama unazad, bioskop se polako već vraća, mi se nadamo da je Patosinema malo doprinela da se pune sale. Ali zaista nedostajao je nekako taj bioskop na otvorenom", kaže Dušan Vulić, navodi, direktor pozorišta "Patos".

Na zahtev publike, pored tradicionalnog prikazavanja japanskih animiranih filmova, uvršten je i segment "Kultna ostvarenja". Organizatori su na zanimljiv način odlučili da pozovu publiku na projekcije filmova.

"Napravili smo malu igru sa našim posetiocima, nismo želeli d aim otkrijemo koji su naslovi u pitanju jer smo želeli da stvorimo efekat "od usta do usta" priču o filmovima. Pa smo tako pozvali naše prijatelje koji poznaju dobro filmove da otkriju. Na društvenim mrežama imamo tajne znake i zagonetke o tim filmovima", kaže Dušan Vulić, direktor pozorišta "Patos".

Letnji bioskop na otvorenom, prilika je da se osveže vrele letnje noći, ali i da se u zabavnoj i ležernoj atmosferi pogledaju filmovi kakve danas sve ređe srećemo u običnim bioskopima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike