Najbrže vesti u Srbiji

BiH, sednica o pokretanju presude protiv Srbije

Sastanak u sarajevskoj Većnici je organizovala Fondacija "Pravda za Bosnu i Hercegovinu" i Institut za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava, a njegov pokrovitelj je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović.

Skupu, koji je počeo u 15 časova, prisustvuju politički i verski zvaničnici, kao i predstavnici akademske zajednice u BiH.

Osim Izetbegovića, u sarajevsku Većnicu su stigli i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsednik SDP BiH Nermin Nikšić, potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić, predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović, kao i predsednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Srpski političari u BiH su protiv pokretanja revizije presude i tvrde da taj postupak nema podršku institucija BiH, jer takva odluka nije doneta u Predsedništvu BiH.

Predstavnici RS su optužili Izetbegovića da deluje mimo toga, a tvrde i da Sakib Softić nema legitimitet da zastupa BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike