BiH, raspisana nagrada za informacije o ubici policajca

Ovom prilikom je komesar Uprave policije zadužen da po hitnom postupku, uz prethodne konsultacije s ministarkom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije osobe koja bude pružila informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade. 

Nagrada se isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi, kako je navedno, moglo da ugrozi njihovu bezbednost i samu potragu, prenela je Fena.

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu".

Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na "vrućem tragu".

"Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", izjavio je Katica gostujući u programu regionalne televizije N1.

Navodno je reč o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronađe i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca a pet dana pre toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike