Bez zastoja u saobraćaju u kuršumlijskom kraju

Prvi veći sneg u Kuršumliji je dočekan spremno. Ovog puta nije bilo zavejanih sela odsečenih od sveta, niti većih problema u snabdevanju električnom energijom. Meštani kažu da je ovaj sneg je dobar i za poljoprivredu i za vodu, dobro je i što su im  putevi  čisti da mogu  da dođu do grada.

Na terenu su sve ekipe Javnog komunalnog preduzeća koje je zaduženo za čišćenje i održavanje preko osamsto kilometara lokalnih i nekategorisanih, seoskih puteva.

Mladen Gilić, direktor JKP „Toplica" Kuršumlija,navidi: "Kad je ovakvo vreme, svih jedanaest mašina sa potrebnim osobljem su na terenu i u svakom trenutku imamo dovoljne količine soli i rizle."
 Vojimir Čarapić, predsednik Opštine Kuršumlija,kaže:"Jeste malo teško, pošto je razuđena teritorija i velika je kilometraža puteva, pa se svakako trudimo da svom mehanizacijom stignemo do svake kuće i do svakog stanovnika."

Za čišćenje i održavanje magistralnih i regionalnih puteva, kojih je ovde oko dvesta kilometara, zaduženo je Javno preduzeće " Putevi Srbije ".

 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike