Bez muzike u beogradskim baštama nakon 22 sata

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je buka iz ugostiteljskih objekata jedan od najčešćih problema sa kojima se gradska uprava suočava i jedan od najčešćih razloga zašto se građani žale.

Vesić kaže da će se na ovaj način obezbediti mir za sve građane, a istovremeno omogućiti ugostiteljima da rade.

"Ova odluka se ne odnosi na Skadarliju, Adu Ciganliju i priobalje duž vodotokova prvog reda Save i Dunava jer ćemo problem buke iz ugostiteljskih objekata koji se tu nalaze rešiti na drugi način, odnosno donošenjem Zakona o buci, kada će svi morati da sprovedu tehničke mere zaštite od buke kako bi mogli da rade normalno", rekao je Vesić.

Što se tiče ostalih ugostiteljskih objekata u Beogradu, naveo je da će se od šestog ili sedmog septembra, kada bude stupila na snagu odluka koja je danas usvojena, rigorozno kontrolisati njena primena.

Inače, za kršenje ove odluke propisane su najviše moguće kazne i to 150.000 dinara za pravna lica, 25.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu i 75.000 dinara za preduzetnika.

"Za više do 95 odsto ugostitelja ništa se neće promeniti"

Goran Vesić ističe da u gradskoj upravi žele da obezbede da se u Beogradu zna red.

"Za više do 95 odsto ugostitelja ništa se neće promeniti u njihovom radu jer najveći broj njih poštuje sva pravila, ali nažalost, prema našoj proceni ima oko pet odsto ugostitelja koji prave haos u gradu, postavljaju zvučnike i iz svojih objekata puštaju muziku neprimerene jačine i to traje duboko u noć", poručio je Vesić.

Istakao je da to posebno rade oni koji se nalaze pored stambenih zgrada, za koje ne važi odluka da u stambenim zgradama može da se radi radnim danom do ponoći, a vikendom do jedan sat iza ponoći.

"Na ovaj način ćemo uvesti red. Kao što smo uveli red u bahato parkiranje, uvođenjem sistema ‘Oko sokolovo’, sada ćemo uvesti red i kada je u pitanju buka jer želimo da ugostitelji rade i da se ljudi provode u njihovim objektima, ali sa druge strane moraju da vode racuna o tome da svi građani Beograda imaju posle određenog vremena tokom dana pravo na svoj mir", istakao je Vesić.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар