Bez dugova za grejanje u Kraljevu

Na kraljevačkom stovarištu uglja, posle praznika, očekuju nove isporuke. Trentuno su najtraženiji džakovi sa ugljem. Cena je nepromenjena,t ako da se, u zavisnosti od vrste uglja, kreće od 9.600 do 13.550 dinara za tonu.

„Trenutno što imamo, to je komad i štavaljski komad kovin koji se vadi iz Dunava. A očekujemo dolazak pljevaljske kocke koja se pakuje u džakove", kaže Milinko Maksimović, direktor stovarišta uglja.

Prodavce drva nismo zatekli, a cena po kubiku je oko 4.800 dinara. U gradu na Ibru, za zagrevanje kuća i stanova, koriste sve vrste energenata. 

Termo peć smatraju rentabilnom, oni sa parnim grejanjem nemaju zamerke. I pellet zagreva kuće Kraljevčana, a ima i onih koji imaju svoje zabrane, i seku koliko im je potrebno. Električna energija je jedno od rešenja, pa iako možda sada malo više košta, mora se, jer je zima. 

Gradska toplana zagreva 7.000 stanova i oko 90.000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

„S obzirom na izuzetno niske temperature u ovom vremenskom periodu, toplana je uvela produžen režim grejanja do 23 sata i ujutru od 4 sata", kaže Dragan Arsenijević, direktor JP "Toplana" Kraljevo. Dodaje i da je snabdevenost energentima odlična, ima gasa i mazuta.

Zanimljivo je da kako su nam potvrdili u gradskoj toplani nemaju većih dužnika, osim kod nekoliko socijalno ugroženih porodica. Veća dugovanja nemaju ni privrednici. To omogućava da gradska toplana radi punom parom, posebno dok traju hladni zimski dani.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike